Wijkverpleegkundige Nieuwe Stijl

29-06-2015
Ik zie mezelf als wijkverpleegkundige nieuwe stijl. De transistie is in volle gang op weg naar transformatie.
Dit is een proces van vallen en opstaan waarin iedere professional in zijn of haar ogen het juiste probeert te doen.
De bevlogenheid van een ieder raakt me. Daarnaast maak ik me ook zorgen over de verschillende financieringsstromen die niet goed op elkaar zijn afgestemd. Je zou maar net die zorgvrager zijn die niet past in het betreffende "hokje", en de hoeveelheid mensen die dan een kijkje in jouw "keuken" willen om toegang tot de gevraagde zorg te kunnen krijgen.  Ik kom ze dagelijks tegen op mijn weg naar transformatie. 
Laatst heb ik een masterclass klinisch redeneren bijgewoond van Marc Bakker. Eerlijk is eerlijk hier is in de dagelijkse praktijk een verbeterslag in te maken. Toch heeft verbazing de overhand genomen naar aanleiding van mijn vraag hoe het klinisch redeneren op een goede manier verbonden kan worden met het verpleegkundig redeneren. Het antwoord hierop was: "Er is maar een manier van redeneren en dat is klinisch redeneren" . 
Dit antwoord houdt me nog steeds bezig en zelf ben ik nog niet overtuigd. Wat het me in ieder geval opgeleverd heeft is dat de methode die aangereikt is me helpt bij het zuiverder vragen te kunnen formuleren waar een huisarts of specialist mee verder kan.